Двом жителям Сумщини повідомлено про підозру за збір даних для спецслужб рф

16:00, 9 листопада 2022
Одному з них повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), іншому – у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Двом жителям Сумщини повідомлено про підозру за збір даних для спецслужб рф
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури затримано двох жителів Шосткинського району Сумської області. Одному з них повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), іншому – у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення представник спецслужби рф завербував громадянина. На виконання завдань куратора він збирав інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, їхньої кількості на території Шосткинського району Сумської області.

Також дані про позиції підрозділів українських захисників та місця проживання особового складу чоловік отримував від свого знайомого, після чого надсилав їх російському куратору на один із месенджерів. Отримані дані окупанти використовували для обстрілів.

Чоловіка, завербованого спецслужбами рф, затримали в лісосмузі під час вилучення автоматичної зброї та вибухівки зі схрону. За попередніми даними, він планував вчинити ряд тяжких злочинів щодо військовослужбовців ЗСУ. Його знайомого затримали за місцем проживання», - скзазано у повідомленні.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Також ми розповідали, що за публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури жителя м. Шостка визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді