Укрзалізниця від сьогодні переводить повністю в онлайн продаж квитків на поїзд Київ — Варшава

15:23, 10 листопада 2022
В пресслужбі пояснюють, що це спростить доступ до квитків пасажирам та завадить шахраям-спекулянтам.
Укрзалізниця від сьогодні переводить повністю в онлайн продаж квитків на поїзд Київ — Варшава
Джерело фото: compass.ck.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Укрзалізниця з 10 листопада переводить повністю в онлайн продаж квитків на найпопулярніший поїзд Київ — Варшава, щоб завадити шахраям-спекулянтам і спростити доступ до квитків пасажирам.

Про це повідомили у пресслужбі «УЗ».

Як зазначається, «УЗ» наростила обсяги міжнародних перевезень та запустила 5 нових сполучень до Європи. При цьому найпопулярнішим лишається прямий рейс Київ — Варшава. На нього хоч і збільшено пропозицію місць у 2,5 рази, спостерігається дефіцит: обмеженою є кількість вагонів габариту RIC, які можуть із перестановкою колісних пар прямувати до польської столиці.

«Разом із тим почастішали випадки, коли наші пасажири стають жертвами шахраїв-спекулянтів, які перепродають квитки «з рук» чи в соціальних мережах на своїх сторінках. Крім того, виявлені випадки підроблених проїзних документів», - кажуть в «УЗ».

Щоб цього уникнути й забезпечити максимальну прозорість, Укрзалізниця з 10 листопада запроваджує низку заходів із впорядкування продажу квитків на «варшавський» потяг.

З 10 листопада продаж квитків варшавського напрямку переводиться повністю в онлайн-режим. Касири в старому «ручному» форматі ці квитки не реалізовуватимуть.

«Для групових замовлень створено спеціальний онлайн-канал замовлень https://passenger-services.uz.gov.ua/, а офіційні делегації, запити від дипломатичних та державних установ обслуговуватимуться виключно у відповідній спеціалізованій касі (кількість таких бронювань додатково обмежується, щоб вивільнити максимум квитків пасажирам у доступному всім онлайн-каналі)», - пояснюють в «УЗ».

Зазначається, що продаж квитків онлайн на напрямки Київ — Варшава та Варшава — Київ відкриватиметься о 08:00 за 20 діб до дати рейсу, щоб усі пасажири були в рівних умовах.

«Повернення квитків варшавського напрямку, придбаних онлайн, можливе лише в претензійному порядку в касах вокзалу. Це дозволяє припинити масовий викуп квитків онлайн через запрограмовані «боти», а потім обмін їх на відповідні іменні квитки для знайдених шахраями пасажирів. Врахуйте це при плануванні своїх подорожей.

Відтепер при поверненні через касу квитки повертатимуться в загальний квитковий пул, доступних для всіх в онлайн-каналі», - наголошують у пресслужбі «УЗ».

Квитки на інші міжнародні напрямки можна повертати в звичайному форматі, у тому числі онлайн.

Кількість квитків, які можна придбати на поїзд Київ — Варшава — Київ онлайн в одні руки, буде обмежена 4 квитками на одне замовлення. Бот-акаунти користувачів, які автоматично бронюють серії квитків одночасно, будуть блокуватись IT-системою автоматично та незворотно.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду