​​Заволоділи 4,6 млн грн на ремонті доріг: посадовцям Служби автомобільних доріг повідомлено про підозру

20:47, 10 листопада 2022
Викрито схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт автомобільних доріг у Київській області.
​​Заволоділи 4,6 млн грн на ремонті доріг: посадовцям Служби автомобільних доріг повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт автомобільних доріг у Київській області. Серед підозрюваних - колишній директор та чинні посадовці Служби автомобільних доріг у Київській області, а також керівник підрядної організації. Про це повідомляє пресслужба прокуратури. 

Згідно із матеріалами слідства, у 2019 році приватна компанія на виконання договору підряду зі Службою автомобільних доріг Київщини проводила ремонт ділянки дороги Миронівка-Богуслав. По завершенню робіт керівник підрядної фірми з метою заволодіння бюджетними коштами вказав у офіційних документах неправдиву інформацію про об'єм та якість виконаних робіт.

При цьому посадовці Служби автомобільних доріг, які мали проконтролювати якість та повноту проведених робіт, діючи в інтересах підрядника, забезпечили виготовлення та підписання фіктивних актів лабораторних випробовувань та інших офіційних документів.

Зазначені документи були підписані тодішнім директором Служби автомобільних доріг Київщини, що стало підставою до неправомірного одержання підрядником 4,6 млн грн бюджетних коштів.

За результатами розслідування керівнику підрядної компанії та двом службовцям Служби автомобільних доріг у Київській області - провідному інженеру та начальнику лабораторії з контролю якості - повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та у службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Крім того, колишньому директору Служби автомобільних доріг у Київській області, який нині обіймає посаду керівника КК «Київавтодор», повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

Раніше ми писали, що у Києві прокуратура через суд вимагає повернути місту приміщення на бульварі Верховної Ради, яким незаконно заволоділи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя