У банках, причетних до незаконного грального бізнесу, проводяться обшуки

18:34, 6 грудня 2022
Обшуки здійснюють співробітники БЕБ та СБУ.
У банках, причетних до незаконного грального бізнесу, проводяться обшуки
Фото: facebook.com/ESBU.GOV.UA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Бюро економічної безпеки України та Служба безпеки України проводять обшуки в декількох регіонах України у фінансових установах. Ці банки використовувалися низкою компаній, що організували та проводили азартні ігри (гемблінг), букмекерську діяльність (беттінг) тощо. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

«Відбувається документування протиправної діяльності службових осіб суб’єктів господарювання, які з метою ухилення від сплати податків створили ряд веб сайтів двійників на яких здійснюється незаконна господарська діяльність у вигляді онлайн-бізнесу, без сплати податку на прибуток, ПДФО та військового збору.

За наявною інформацією, орієнтовний щомісячний обсяг їхніх тіньових операцій може сягати 12 млрд грн. Це у свою чергу може складати 2 млрд грн не сплачених податків.

З метою прикриття протиправної діяльності, діючи за попередньою змовою із службовими особами банківських установ України та фінансових компаній як резидентів так і не резидентів, згадана група осіб у своїй діяльності використовували реквізити 80 суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності.

З метою забезпечення проведення незаконних фінансових операцій, їх «міскондінгу» та уникнення первинного фінансового моніторингу, фактичні власники вказаних компаній вступили у злочинну змову із службовими особами банків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ч. 3 ст. 212, КК України  та здійснення незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, лотерей вчинених за попередньою змовою групою осіб ч. 2 ст. 203-2 КК України здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що працівники ДБР викрили та припинили діяльність однієї з найбільших мереж підпільних гральних залів з азартними іграми, які працювали в Україні щонайменше 5 років. Було повідомлено підозри 34 особам, у тому числі адвокату та правоохоронцям.

Додамо, СБУ заблокувала масштабне онлайн-казино, яке «перерахувало» в рф майже 3 млрд грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси