Наказував катувати: до суду скеровано справу щодо російського полковника

13:54, 9 січня 2023
Викрито заступника начальника управління федеральної служби військ нацгвардії рф по Ростовській області, який заохочував до знущання з місцевого населення.
Наказував катувати: до суду скеровано справу щодо російського полковника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура Херсонської області встановила, що заступник начальника управління федеральної служби військ нацгвардії рф по Ростовській області наказував своїм підлеглим катувати полонених. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Так, у березні 2022 року полковник поліції очолював керівництво над військослужбовцями росгвардії та представниками НЗФ рф на окупованій Херсонщині.

Слідчі з'ясували, що під час так званого «керівництва», обвинувачений заохочував своїх підлеглих військослужбовців до застосування сили. Саме наказом цього полковника поліції російські військослужбовці застосовували психологічні та фізичні тортури до двох місцевих мешканців.

У такий спосіб окупанти хотіли отримати від них свідчення про причетність до українських військових сил, а також місця розташування підрозділів ЗСУ. Чоловіків били кийками, катували електричним струмом.

Водночас окупанти пропонували затриманим піти на співпрацю, обіцяюючи надати посади в окупаційній адміністрації, повідомляє слідство.

До суду скеровано справу стосовно полковника поліції за фактом порушення звичаїв війни.

Наразі місцеперебування полковника поліції невідомо. Українські спецслужби активно його шукають.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України