Де найбезпечніше перебувати у квартирі під час обстрілів: рекомендації

08:19, 10 березня 2023
Найбезпечніші місця у квартирі залежно від виду будинку, в якому вона розташована.
Де найбезпечніше перебувати у квартирі під час обстрілів: рекомендації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українцями розповіли, де найбезпечніше перебувати у квартирі під час обстрілів. Інженер-конструктор Дмитро Макогон розповів про найбезпечніші місця у квартирі залежно від виду будинку, в якому вона розташована, передає «NV».

Де краще ховатися від обстрілів у квартирі панельного будинку

Панельні будинки вважаються небезпечними укриттями. Мешканцям у їхніх квартирах необхідно визначити умовно безпечні місця — ними можуть бути внутрішні несучі панелі, в ідеалі з дверима, або отвір з вхідними дверима в квартиру. Вони товстіші звичайних перегородок і дозволяють сховатися від конструкцій, що складаються.

Де краще ховатися від обстрілів у квартирі монолітно-каркасного будинку

«У цих конструкціях зазвичай багато ядер жорсткості, таких як ліфтові шахти чи сходові клітки. Є таке поняття, як незадимлювана сходова клітка — тобто не та, яка із зовнішньою галереєю, а та, що знаходиться в середньому будинку і класифікується як Н4. Це такий бетонний колодязь без вікна. Він є найбезпечнішим місцем під час несподіваного обстрілу: туди можна швидко потрапити прямо з квартири, за нормами там є евакуаційний вихід та відповідний підпір повітря».

Якщо у вашому монолітно-каркасному будинку немає такого колодязя, він, як правило, присутній у будинках понад дев’ять поверхів, виходьте у загальні коридори, де немає вікон.

Де краще ховатися від обстрілів у квартирі цегляного будинку чи у приватному будинку

У цегляному будинку необхідно дотримуватись правил двох стін. Через хисткі пустотні перекриття, характерні для таких типів будинків, найбезпечніше знаходиться в дверних отворах. У приватному секторі досить безпечно можна почуватися у підземному льоху чи підземному гаражі, за умови, що в них постійно надходить повітря та є додатковий вихід.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд