Зеленський про вибухи на «Північних потоках»: Україна точно цього не робила

17:50, 10 березня 2023
Зеленський підкреслив, що поширення такої дезінформації може поширюватися з метою спровокувати сповільнення допомоги українцям.
Зеленський про вибухи на «Північних потоках»: Україна точно цього не робила
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна не причетна до вибухів на газопроводах Північного потоку. Про це заявив Володимир Зеленський під час спільної з прем'єр-міністром Фінляндії Санною Марін пресконференції в Києві, пише Укрінформ.

Президент прокоментував публікації численних західних ЗМІ про нібито «український слід» у диверсіях на «Північних потоках». Він назвав їх небезпечними, адже вони грають на руку рф або ще якимось бізнес-групам, які зацікавлені в тому, щоб не вводились потужні санкції, тому що страждає їхній бізнес, і ці групи можуть не тільки на території росії.

За словами Президента, поширення такої дезінформації може поширюватися з метою спровокувати сповільнення допомоги українцям.

«Україна точно цього не робила. І це найголовніше. А хто там що придумав, як сказали, є якісь ознаки, а, може, навіть під якимсь прапором, це смішно виглядає, якщо чесно», – наголосив Зеленський.

Під час свого виступу Глава держави розповів, що, окрім боротьби з рф, Україна бореться з людьми, які цінують лише гроші.

Зокрема, Зеленський підкреслив, що є треті держави, які допомагають росії обходити санкції.

«З одного боку, підтримують Україну, наш суверенітет, навіть щось Україні передають, так, знаєте, допомогли умовно, як-то кажуть, для галочки. І з іншого боку, роблять обходи санкцій, де заробляють десятки мільярдів доларів і в порівнянні з довійськовим періодом мають збільшений товарообіг з російською федерацією», – зауважив Президент.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська