Не встигли обміняти лампи розжарювання на LED-лампи: куди звертатися

21:00, 22 березня 2023
Укрпошта скорочуватиме кількість відділень, де можна буде обміняти старі лампи розжарювання на економні енергозберігаючі LED-лампи.
Не встигли обміняти лампи розжарювання на LED-лампи: куди звертатися
Джерело фото: mesper.es
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Укрпошта з 22 березня скорочуватиме кількість відділень, де можна буде обміняти старі лампи розжарювання на економні енергозберігаючі LED-лампи. Про це повідомили в Мінекономіки.

Цю зміни пояснили поступовим скороченням попиту населення в деяких відділеннях: у них перестануть обмінювати лампи. Натомість, центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди.

Зазначається, що у найвіддаленіших селах, які до проєкту обміну долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня.

А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит і потреба.

«Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень в застосунку Дія.

Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення.

Для обміну потрібно мати паспорт, Ідентифікаційний код (РНОКПП) та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп», йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні триває програма безкоштовного обміну ламп розжарювання на LED-лампи, впроваджена Урядом та ЄС. Вже майже 3 млн осіб скористались можливостями безкоштовного обміну.

«Ми бачимо високі темпи обміну ламп, які були на початку реалізації програми, а зараз вони потроху прогнозовано скорочуються. Я закликаю громадян, які ще не скористались пропозицією Уряду замінити застарілі лампочки на нові світлодіодні, які у 8 разів економлять енергію, прийти на Укрпошту і долучитись до обміну. Таким чином ви підтримаєте енергетичний фронт країни, адже обмін проводиться саме задля зниження навантаження на енергомережі. Програма буде діяти до кінця травня», - заявила Перший віцепрем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

 

 



Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді