«Бізнес» на ухилянтах: на Закарпатті заблокували канал переправлення чоловіків за кордон

22:43, 30 травня 2023
Правоохоронці встановили, що до організації причетні 50-річна жінка та її 30-річний товариш.
«Бізнес» на ухилянтах: на Закарпатті заблокували канал переправлення чоловіків за кордон
Фото: поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Закарпатті заблокували канал переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомили у міграційній поліції ГУНП в Закарпатській області.

Встановлено, що до організації причетні 50-річна жінка та її 30-річний товариш. Їх злочинну діяльність оперативники почали документувати ще на початку цього року. Так, в січні правоохоронці попередили спробу незаконного перетину державного кордону одним з їхніх клієнтів. 

Провівши ряд негласних заходів, спільною міжвідомчою групою вдалося затримати обох фігурантів злочину. Вони саме займалися підготовкою до переправлення чергових втікачів: поселили клієнта до заздалегідь орендованої квартири в прикордонному районі та отримали від нього плату у розмірі 7 тисяч доларів США. Організаторку затримали на околицях міста Мукачево, її спільника – за місцем проживання. 

Слідчі провели 5 санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних та їх можливих спільників. В ході слідчих дій вдалося вилучити ряд речових доказів, зокрема і готівку в іноземній валюті, отриману як плату за незаконні послуги з переправлення.

Наразі обох фігурантів поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Їм вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та підготували клопотання до суду, щодо обрання затриманим запобіжного заходу. 

Фото: поліція

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном