У Житомирі військові вимагають справедливого суду для рекетирів, яких затримали за підозрою у вимаганні грошей у бійця ЗСУ

17:13, 17 серпня 2023
Військові допускають, що рекетирів можуть відпустити під заставу.
У Житомирі військові вимагають справедливого суду для рекетирів, яких затримали за підозрою у вимаганні грошей у бійця ЗСУ
Фото: Житомир.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Житомирщині затримали банду рекетирів, які «вибивали» гроші з військовослужбовця ЗСУ і погрожували його вагітній дружині. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 190 тисяч гривень з військовослужбовця однієї з бойових бригад, яка виконує завдання на передовій. 

За даними СБУ, вони щодня «вибивали» з людей великі суми коштів під вигаданими приводами або через штучно спровоковані конфліктні ситуації.

17 серпня на Соборному майдані у Житомирі зібралися десятки військовослужбовців, щоб підтримати свого колегу, у якого вимагали гроші. Про це пише Житомир.info.

За словами військовослужбовців, вони дізналися, що на засідання мають приїхати знайомі зловмисників та підтримувати їх, тому це ще більше обурило бійців. Вони припускають, що рекетири можуть відкупитися та наполягають на обранні запобіжного заходу, на який ті заслуговують.

«Вони вимагали гроші у військовослужбовців, які воювали, у родин, які отримували кошти за загибель військовослужбовців – своїх чоловіків, батьків. Це не поодинокий випадок був. Інформація про їх діяння надходила поступово і от їх «взяли». Тут на підтримку військовослужбовців зібралися військові з різних куточків України. Ми не знаємо, скільки тут збереться людей. Я думаю, що багато буде, бо я думаю, що чимало буде проти того, щоб таких людей відпускали, тим паче у нас військовий стан у державі», - сказав виданню боєць ЗСУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду