Судитимуть ватажка терористичної організації «днр» дениса пушиліна: обвинувачення скеровано до суду

20:44, 4 вересня 2023
ДБР та СБУ завершили розслідування щодо керівника фейкової адміністрації ватажка терористичної організації днр пушиліна.
Судитимуть ватажка терористичної організації «днр» дениса пушиліна: обвинувачення скеровано до суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань у співпраці з Службою безпеки України завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт до суду у справі колишнього працівника податкової служби Києва, який перейшов на бік «днр» та очолює фейкову адміністрацію цієї терористичної організації під керівництвом дениса пушиліна, – повідомляє пресслужба ДБР.

Встановлено, що зрадник у 2014 році виїхав через москву на тимчасово окуповану територію Донеччини та вирішив приєднатися до «днр». Упродовж 2014-2018 років він працював добровільно на різних посадах, включаючи керівні, в апараті так званої «народної ради днр».

Представники російської політичної влади навіть намагалися залучити його до роботи у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України у мінську. Він повинен був представляти «днр» у складі підгрупи з питань безпеки.

У кінці 2018 року зрадник України прийняв посаду очільника адміністрації так званого «голови» терористичної організації «днр». Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, він займався пропагандою та дезінформаційною діяльністю, закликаючи до підтримки дій цієї держави-терориста та її збройних формувань.

Фігурант обвинувачується у державній зраді (ч. 1, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України), за що передбачено довічна ув'язнення з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду