Обстрілював мирне населення під час окупації Харківщини: військовому рф повідомлено про підозру

23:56, 1 жовтня 2023
Унаслідок обстрілів семеро людей отримали поранення.
Обстрілював мирне населення під час окупації Харківщини: військовому рф повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура повідомила про підозру російському військовому, який під час тимчасової окупації Харківщини обстрілював мирне населення, повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний – військовий 15-ої окремої гвардійської мотострілецької Олександрійської бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу Сухопутних військ рф.

Як повідомляється, навесні 2022 року під час тимчасової окупації Харківщини 22-річний підозрюваний разом з іншими військовими підрозділу у складі колони російської військової техніки рухалися вул. Миру в селі Піски-Радьківські Ізюмського району.

Не маючи бойових зіткнень зі ЗСУ, вони здійснили вогневе ураження цивільних будинків вздовж всієї вулиці з розстрілом мирного населення. Застосували різні види озброєння – гармати, гранатомети, крупнокаліберну й особисту зброю різного калібру.

Унаслідок обстрілів семеро людей отримали поранення, зруйновані 7 приватних будинків.

Крім того, під час документування воєнного злочину зафіксовано розмову підозрюваного з рідними. Він вихвалявся звірствами над українськими військовополоненими, які вчиняли його товариші по службі.

Наразі вживаються заходи щодо оголошення його у розшук та притягнення до відповідальності. Встановлюються інші причетні до протиправної діяльності представники держави-агресора.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду