Данія передала Україні партію морських безпілотників для створення морських карт

21:32, 16 листопада 2023
Морські безпілотники SeaBat від Данії допоможуть військовим морякам отримати дані про морське дно та оточуюче середовище.
Данія передала Україні партію морських безпілотників для створення морських карт
Джерело фото: armyinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Унікальні морські безпілотники SeaBat передала Україні Данія у рамках міжнародної технічної допомоги з метою підвищення важливості та ефективності діяльності військових моряків. Про це повідомив начальник гідрографічної служби Військово-Морських Сил Збройних Сил України Роман Гончаренко, пише АрміяInform.

За словами Гончаренка, основне завдання безпілотників – збирати точні дані про морське дно та оточуюче середовище. Отримані дані обробляються та використовуються для створення та актуалізації морських карт і планшетів, які допомагають забезпечити безпечну навігацію у водних районах.

«Отримана батиметрична інформація дає змогу знати глибини дна зі щільністю через кожен сантиметр. Відповідно, ми можемо знати наявні підводні перешкоди, обрати правильні місця стоянки наших плавзасобів, варіанти проходу, маршрути переходів суден», – пояснив начальник гідрографічної служби ВМС.

За його словами, багатопроменевий ехолот дозволяє отримати інформацію від 1024 променів, що фактично дозволяє військовим морякам отримати деталізований рельєф дна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва