Занижували митні платежі на ввезення товарів: обрано запобіжний захід учаснику злочинної організації

18:28, 20 листопада 2023
Обрано запобіжний захід ще одному учаснику збиткової організації на суму понад 475 млн гривень, що діяла на Волинській митниці.
Занижували митні платежі на ввезення товарів: обрано запобіжний захід учаснику злочинної організації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Учаснику злочинної організації, члени якої забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів у зоні діяльності Волинської митниці, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у вигляді 8 мільйонів гривень, – повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суд встановив, що протягом 2018-2019 років члени цієї організації вчиняли незаконне переміщення високоліквідних товарів через міжнародний пункт пропуску «Ягодин», декларуючи їх за значно меншою вартістю, щоб уникнути належних митних платежів, завдавши державі збитки на суму понад 475 мільйонів гривень.

Суд прийняв рішення частково задовольнити клопотання детективів НАБУ та прокурора САП, обравши запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 8 мільйонів гривень застави. У разі внесення застави підозрюваному будуть покладені відповідні процесуальні обов'язки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва