На скільки потрібно підняти тарифи на воду для повноцінної роботи водоканалів: подробиці

11:22, 30 листопада 2023
Останнє збільшення тарифів на воду відбулося у 2021 році на 2022, водоканали закликають підняти тарифи на 2024 рік.
На скільки потрібно підняти тарифи на воду для повноцінної роботи водоканалів: подробиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна готується до збільшення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, призначених для водоканалів, на 50% у 2024 році. Про це повідомив президент Асоціації «Укрводоканалекологія» Дмитро Новицький, повідомляє «Укрінформ».

За словами Новицького, останній раз тарифи були встановлені у 2021 році на 2022 рік, але у 2023 році їхнього збільшення не відбулося. Він пояснив, що вартість складових тарифу, таких як електроенергія, матеріали для ремонту та інші, зросла на 1,5-3 рази. Зокрема, заробітна плата в галузі складає приблизно 10 тисяч гривень і не була врахована під час встановлення тарифів у 2021 році.

Зазначивши відтік кадрів і втрату працівників на користь Збройних Сил, Новицький відзначив, що планувалося збільшення тарифів у 2023 році на приблизно 30%, що в грошовому еквіваленті становило б у середньому на 60 гривень більше на сім'ю з трьох осіб.

У зв'язку з невстановленими тарифами на поточний рік, Новицький закликав до збільшення тарифів на наступний рік на 50% для забезпечення нормального функціонування водоканалів та уникнення дефіциту у секторі водопостачання та водовідведення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва