росія 465 разів застосували хімічну зброю проти України

16:12, 27 грудня 2023
Російські терористи лише у грудні 2023 року 81 раз застосували хімічну зброю на території України.
росія 465 разів застосували хімічну зброю проти України
Джерело фото: Командування Сил підтримки Збройних Сил України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Командування Сил підтримки Збройних Сил України повідомило про 465 випадків застосування хімічної зброї російськими терористами з початку повномасштабного вторгнення на територію України. Цю інформацію надала пресслужба Командування.

Зафіксовані випадки включають використання отруйних хімічних речовин у боєприпасах, при цьому лише у грудні цього року зафіксовано 81 такий випадок. Найбільша кількість атак із застосуванням хімічних речовин сталася 19 грудня, коли росія здійснила 8 атак.

Злочинці часто використовують гранати, такі як К-51, РГР та ручні газові гранати Дрофа-ПМ, які викидаються з безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Арсенал також включає саморобні вибухові пристрої з хімічними речовинами, що подразнюють.

Останнім часом, 14 грудня 2023 року, було виявлено використання нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з невідомою хімічною речовиною.

28 випадків застосування небезпечних хімічних речовин були передані слідчим для проведення розслідування спеціальними розвідувальними групами з радіаційної, хімічної та біологічної розвідки, спільно з Службою безпеки України, згідно з кримінальним провадженням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді