Як зазначати у декларації податкову пільгу зі збору за паркування авто

20:28, 4 січня 2024
Податкова пільга зі збору за паркування може надаватися рішенням органу місцевого самоврядування.
Як зазначати у декларації податкову пільгу зі збору за паркування авто
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна податкова служба в Дніпропетровській області роз’яснила, як зазначати у декларації податкову пільгу зі збору за паркування авто.

Так, податкова пільга зі збору за місця для паркування транспортних засобів може надаватися рішенням органу місцевого самоврядування. У разі наявності у платника права на застосування податкової пільги інформація щодо неї зазначається у колонках 7 - 13 податкової декларації.

Код пільги відповідно до довідника пільг, який розміщений на вебпорталі ДПС:

  • 18020101 «Пільги по збору за місця для паркування транспортних засобів, що встановлені органами місцевого самоврядування».

Сума пільги зазначається відповідно до рішення органів місцевого самоврядування, згідно з яким надано пільгу (у рішенні встановлюються відсотки, на які зменшується ставка збору (або для певної групи платників або за класифікацією місць для паркування).

Строк користування податковою пільгою у звітному періоді (число, місяць, рік початку та закінчення користування пільгами) зазначається у форматі дд.мм.рррр. У разі коли строк користування податковою пільгою встановлений до початку звітного періоду (наприклад, у разі надання декларації за 1 квартал 2024 року – до 01 січня 2024 року) і продовжується після його закінчення (після 31 березня 2024 року), такий строк збігається з датою початку та закінчення зазначеного періоду (наприклад 01.01.2024 та 31.03.2024).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду