Руслан Стефанчук пояснив ідею тез від МЗС для нардепів перед поїздками за кордон

20:14, 4 січня 2024
За словам спікера парламенту Руслана Стефанчука, «ми всі маємо виступати одним голосом».
Руслан Стефанчук пояснив ідею тез від МЗС для нардепів перед поїздками за кордон
Фото: vikna.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що отримання тез народними обранцями від МЗС перед закордонними відрядженнями має сприяти впровадженню принципу державної політики «one voice» на міжнародній арені. Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, питання отримання тез від МЗС, які набули чинності в розпорядженні стосовно закордонних відряджень, «викликало великий шквал обговорень».

«Хочу нагадати, що в період воєнного стану дуже важливий one voice від держави. І ті, хто критикують це, виїжджаючи у відрядження, все одно отримують такі тези, тому що така державна політика», - сказав нардеп.

Стефанчук додав, що депутати при таких поїздках за кордон «можуть говорити від себе що завгодно».

«Але з основних питань (зброя, фінанси, допомога Україні, санкційна підтримка) ми всі маємо виступати одним голосом. І саме для цього такі тези мають надаватися», - наголосив голова Ради.

Як повідомлялося, з 1 січня 2024 року набули чинності зміни до розпорядження голови Верховної Ради від 30 грудня 2022 року №806 «Про деякі питання порядку оформлення народними депутатами України відряджень за кордон в умовах дії воєнного стану».

Оновлене розпорядження передбачає, зокрема, що парламентарії до початку таких відряджень мають отримати офіційні роз'яснення Міністерства закордонних справ України щодо зовнішньополітичного курсу держави або узгоджені МЗС тези офіційних заяви, коментарів народного депутата з метою реалізації державної політики у сфері зовнішніх відносин з питань, пов'язаних із темою відрядження за кордон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва