В Україні створили робота-штурмовика, якого можна посилати в розвідку

21:01, 5 січня 2024
Наземний робот D-21-11 від Brave1 може здійснювати різноманітні бойові завдання.
В Україні створили робота-штурмовика, якого можна посилати в розвідку
Джерело фото: Тelegram / FEDOROV
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські учасники оборонного кластера Brave1 оголосили про створення нового універсального робота під назвою D-21-11, призначеного для виконання бойових завдань та розвідки. Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Наземний робот D-21-11 від Brave1 є високофункціональною машиною, яка володіє автоматичною туреллю та може здійснювати різноманітні бойові завдання. Його можливості включають проведення розвідки, а також можливість штурмувати або захищати позиції в зоні бойових дій.

Однією з основних можливостей платформи є безпечна доставка боєприпасів та провізії для військових, особливо в небезпечних зонах. Крім того, бойова частина робота D-11 вже успішно пройшла випробування та отримала позитивні відгуки від військових. У планах розробників - інтеграція натовських видів озброєння та підвищення стійкості до радіоелектронної боротьби. Зараз команда активно працює над масштабуванням виробництва даної технології.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва