Будинок та земля: ВАКС визнав необґрунтованими активи, що належать депутату з Дніпропетровщини

16:55, 19 січня 2024
Антикорсуд постановив стягнути з депутата міськради Дніпропетровщини понад 2 млн грн.
Будинок та земля: ВАКС визнав необґрунтованими активи, що належать депутату з Дніпропетровщини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п’ятницю, 19 січня, колегія суддів ВАКС частково задовольнила позов прокурора САП про визнання необґрунтованим активів та стягнення їх у дохід держави з депутата однієї із місцевих рад Дніпропетровщини, який одночасно є секретарем міської ради. Про це повідомила пресслужба САП.

У відомстві зазначають, що на підставі матеріалів НАЗК та доказів, самостійно отриманих прокурором у встановленому законом порядку, встановлено, що депутат міськради набув у власність необґрунтовані активи - житловий будинок та земельну ділянку під ним, що розташовані у м. Дніпро загальною вартістю 2,9 млн грн. Під час аналізу майнового стану та доходів з’ясовано, що частина грошових коштів, необхідних для набуття цих активів, у розмірі 2,258 млн грн не могла бути набута за рахунок законних доходів.

«Зважаючи на виявлене, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з депутата в дохід держави 2,258 млн грн, законність походження яких викликає обґрунтований сумнів.

За результатами розгляду позову суд частково задовольнив вимоги прокурора: визнав необґрунтованими частину активів, а саме житловий будинок та земельну ділянку у м. Дніпро, та постановив стягнути з відповідача 2 258 503 грн», - сказано у повідомленні.

У САП додають, що рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене протягом 30 днів з дня складання його повного тексту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України