Рустем Умєров відсторонив керівника департаменту Міноборони Тоомаса Нахкура

12:51, 2 лютого 2024
Тоомаса Нахкура відсторонили від виконання службових обов’язків у зв’язку з оголошенням підозри у кримінальному провадженні.
Рустем Умєров відсторонив керівника департаменту Міноборони Тоомаса Нахкура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони України повідомило про відсторонення т. в. о. директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомаса Нахкура. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Рішенням Міністра оборони України Рустема Умєрова від 1 лютого 2024 року, за клопотанням заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомас Нахкур  відсторонений від виконання службових обов’язків», - сказано у повідомленні

У Міноборони додають, що причина відсторонення - оголошення підозри у кримінальному провадженні. Підозра Тоомасу Нахкуру була вручена 27 січня 2024 року.

Нагадаємо, у січня СБУ викрила чиновників Міноборони та менеджерів «Львівського арсеналу», які вкрали майже 1,5 млрд гривень на закупівлі снарядів.

За даними ЗМІ, у цій справі фігурують кілька прізвищ: колишній керівник департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександр Лієв, очільник цього департаменту Тоомас Нахкур і керівник компанії «Львівський арсенал» Юрій Збітнєв.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва