Просідання будівлі дитсадка у Києві: інженер отримав підозру у службовій недбалості

13:58, 9 лютого 2024
Прокуратура розслідує факт заволодіння бюджетними коштами та службової недбалості під час будівництва укриття в дитсадку.
Просідання будівлі дитсадка у Києві: інженер отримав підозру у службовій недбалості
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше повідомлялося, у Шевченківському районі Києва просів фасад будівлі дитсадка. Ювенальні прокурори Шевченківської окружної прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактами заволодіння бюджетними коштами та службової недбалості в процесі будівництва та облаштування укриття на території дитячого садка. Інженер, який відповідав за технічний нагляд за будівництвом дитсадка, отримав підозру у службовій недбалості, що призвела до серйозних наслідків, – повідомляє Київська міська прокуратура.

Районна державна адміністрація Шевченківського району уклала угоду на ремонт даху у дитячому садку на суму понад 1,2 мільйона гривень. Однак, за даними, на кінець 2023 року, після підписання акта про приймання-передачу робіт, виявлено, що звіт містить недостовірні дані.

В актах зазначалося, що ремонт коштував понад 600 тисяч гривень, хоча насправді роботи були виконані на суму близько 170 тисяч гривень. Незабаром після оплати за ці роботи, стався просідання фасаду будівлі дитячого садка.

У зв'язку з цим, для встановлення причин просідання та вартості його відновлення було призначено будівельно-технічну експертизу. За результатами цієї експертизи буде визначена правова відповідальність службових осіб районної адміністрації, а також підрядника.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду