ДБР вилучило 262 кг бурштину: нелегальні копачі отримали тюремні строки

19:55, 12 березня 2024
ДБР повернуло державі понад 260 кг незаконно видобутого бурштину та домоглося тюремних строків для нелегальних копачів та продавців мінералу.
ДБР вилучило 262 кг бурштину: нелегальні копачі отримали тюремні строки
Джерело фото: epravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В результаті розслідування ДБР було вилучено 262 кг незаконно видобутого бурштину, а нелегальні копачі та продавці мінералу отримали тюремні строки. Про це повідомили в ДБР.

Влітку 2023 року співробітники ДБР спільно затримали двох членів злочинної групи, які здійснювали збут понад 200 кг бурштину за $12 700.

Під час розслідування встановлено, що начальник караулу пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС Рівненщини та місцевий мешканець вибурили та збували бурштин. Вони здійснювали продаж каміння великими партіями та вимагали за 1 кілограм бурштину близько $70 000. Під час обшуків у них було виявлено ще 62 кг нелегально здобутого бурштину.

У процесі розслідування ДБР було виявлено ще двох учасників групи, які брали участь у видобутку та збуті бурштину. Розслідування було завершено, і на початку 2024 року справу передали до суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України