Денис Малюська заявив, що Київ готовий погодитись на фіндопомогу від США у кредит, якщо це її прискорить

21:06, 13 березня 2024
За словами очільника Мін'юсту, якщо така дискусія затягне процес надання фінансової допомоги, то «відкладемо дискусію в сторону і візьмемо все, що дадуть».
Денис Малюська заявив, що Київ готовий погодитись на фіндопомогу від США у кредит, якщо це її прискорить
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр юстиції Денис Малюська під час візиту до США заявив, що отримав «досить оптимістичні» сигнали від американських законодавців щодо ухвалення додаткової допомоги Україні. Про це пише «Reuters».

За словами міністра, він із заступницею Іриною Мудрою зустрівся із великою кількістю законодавців й ті запевнили, що розуміють важливість подальшої допомоги Україні.

«Ми закликаємо залишити осторонь будь-які розбіжності чи політичні суперечки, спрямовані на внутрішні потреби, оскільки ми бачимо, що в обох таборах – і республіканці, і демократи – всі погоджуються, що підтримка має бути надана», – сказав Малюська.

Відповідаючи на питання щодо пропозиції трансформувати 8,5 мільярдів доларів з пакета допомоги у кредит, а не грант, Малюська сказав, що остаточне рішення буде за Мінфіном. За його словами, Київ однозначно віддав би перевагу гранту, але, швидше за все, погодився би на пропозицію.

«Якщо така дискусія затягне процес надання фінансової допомоги, то давайте відкладемо дискусію в сторону і візьмемо все, що дадуть», - сказав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області