Як «волонтер»: киянка за $6 000 обіцяла чоловіку організувати виїзд за кордон

07:36, 6 квітня 2024
Підозрювана обіцяла переправити через державний кордон України 24-річного чоловіка, з яким раніше була знайома.
Як «волонтер»: киянка за $6 000 обіцяла чоловіку організувати виїзд за кордон
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві повідомлено про підозру 45-річній жінці за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Як повідомила Київська міська прокуратура, підозрювана пропонувала посприяти у фіктивному оформленні чоловіка як волонтера у благодійній організації, що отримує гуманітарну допомогу із закордону. 

Зловмисниця обіцяла домовитись про те, що благодійна організація подасть листа до обласної військової адміністрації з проханням погодити дозвіл на виїзд «волонтера» за межі України та посприяти у внесенні відомостей щодо нього у систему «Шлях». Також підозрювана надавала інструкції як потрібно буде поводитись та що говорити при перетині кордону. 

Вартість свої послуг жінка оцінила в  6000 дол. США. За такою схемою підозрювана обіцяла переправити через державний кордон України 24-річного чоловіка, з яким раніше була знайома.

Жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що у Львові скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Житомирщини, які сприяли у незаконному перетині осіб через державний кордон України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду