На Київщині засуджено колаборанта, який видавав себе за монаха і освячував танки рф

14:22, 12 квітня 2024
Зловмисник забезпечував загарбників продуктами харчування та «наводив» на помешкання односельчан, які у подальшому розграбовували.
На Київщині засуджено колаборанта, який видавав себе за монаха і освячував танки рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Київщині 10 років тюрми з конфіскацією майна отримав колаборант, який співпрацював з агресором у період боїв за Київ. Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що під час окупації селища Андріївка в Бучанському районі він вдягнув рясу монаха та прийшов на позиції російських військ.

Там він запропонував рашистам свою допомогу у війні проти України. Спочатку він «розквартирував» у власному будинку підрозділ окупаційного угруповання рф. А потім забезпечував загарбників продуктами харчування та «наводив» на помешкання односельчан, які у подальшому розграбовували.

Крім того колаборант освячував колони російської бронетехніки, які рухались у напрямку передової. При цьому насправді ніякого відношення до релігійного середовища фігурант не мав.

У спецслужбі додали, що зловмисник мав «привілеї» на вільне пересування по території громади та відвідування штабу окупантів. Після звільнення району він залишився у селищі і сподівався «відсидітись» у власному помешканні.

Співробітники СБУ задокументували його злочинну діяльність і затримали у квітні 2022 року. Суд визнав його винним за чч. 4, 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва