В Україні не зафіксували ні одного випадку витоку вогнепальної зброї за кордон – МВС

20:51, 14 квітня 2024
Правоохоронні органи України активно долучаються до виконання спільних заходів, запропонованих ЄС.
В Україні не зафіксували ні одного випадку витоку вогнепальної зброї за кордон – МВС
Джерело фото: Нацполіція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На сьогодні прикордонною службою не зафіксовано жодного випадку витоку вогнепальної зброї за межі України. На цьому наголосили у Міністерстві внутрішніх справ.

«Правоохоронні органи України активно долучаються до виконання спільних заходів, запропонованих ЄС. Зокрема, у реалізації оперативних планів Європейської мультидисциплінарної платформи протидії кримінальним загрозам (ЕМРАСТ), де одним із напрямів є незаконний обіг зброї», - зазначають у МВС.

Окрім того, додають у Міністерстві, Національна поліція на постійній основі передає Європолу інформацію про викрадену, втрачену або вилучену зброю, а питання облікованої та зареєстрованої зброї є одним із ключових напрямків у роботі МВС.

Також в Україні функціонує Єдиний реєстр зброї, який створив можливості автоматизувати життєвий цикл зброї та надалі посилити контроль над її виготовленням, зберіганням, використанням та реєстрацією.

Так, процес отримання дозволів став зручним і доступним для громадян, а зброю наразі можна зареєструвати, скориставшись «Єдиним вікном громадянина».

«Судово-юридична газета» раніше писала, що Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час інтерв’ю в ефірі телемарафоні заявив, що в українців на руках може бути від мільйона до п’яти мільйонів одиниць трофейної зброї. Як передають у Департаменті комунікації МВС України, за його словами, мова йде не про короткоствольну зброю, а автоматичну, а також гранати, міни й іншу більш серйозну зброю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України