Е-посвідчення ветерана замість паперового: Кабмін підтримав зміни

20:19, 21 червня 2024
Уряд підтримав зміни до законодавства, що дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в Дії, а паперове ветерани отримуватимуть за бажанням.
Е-посвідчення ветерана замість паперового: Кабмін підтримав зміни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України зробив перший крок до визнання на юридичному рівні електронного посвідчення ветерана, як основного документа для підтвердження статусу. Про це повідомив в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

«Цифровізація послуг не лише вимога та потреба ветеранської спільноти, це — вимога сучасного світу. Це також і про умови життя без бар’єрів, про формування культури діджиталізації на всіх рівнях: від центральних органів до громад», —сказав він.

Посадовець зазначив, що замість нього можна користуватися електронним у «Дії».

Уряд підтримав зміни до законодавства, що дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в Дії. А паперове ветерани отримуватимуть за бажанням. 

«Далі зміни має затвердити Верховна Рада», - додав Олександр Порхун.

Наразі вже успішно згенеровано 170 тисяч е-Посвідчень.

На сьогодні саме паперове посвідчення має статус основного документа. І лише після його отримання, за бажанням ветерана, може бути сформоване – е-посвідчення ветерана у Дії.

Раніше ми писали, що Уряд вирішить проблему, через яку члени родини загиблих військовослужбовців не можуть отримати статус члена сімʼї загиблого Захисника України.

Нагадаємо, у Дії з’явиться електронне посвідчення ветерана.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду