Військовий у відпустку поїхав з дружиною у Карпати, але його зупинили й відвезли до ТЦК: деталі інциденту

21:33, 23 липня 2024
Чоловіка відвезли до ТЦК, який знаходиться в десятках кілометрів від місця, де він з дружиною вийшли з потяга.
Військовий у відпустку поїхав з дружиною у Карпати, але його зупинили й відвезли до ТЦК: деталі інциденту
Фото: instagram.com/lesia_cat_killer
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військовослужбовець ЗСУ Владислав разом із дружиною поїхав у свою відпустку відпочити в Карпатах. Проте на станції в селі Кваси його «забрали» прикордонники для «перевірки». Чоловіка відпустили лише за вісім годин. Про це розповіла дружина військового, письменниця Олеся Котубей-Геруцька на своїй сторінці у Instagram.

За словами дівчини, о 09:30 на платформі у селі Кваси Закарпатської області її чоловіка Влада зупинили правоохоронці та прикордонники, щоб перевірити документи. Військовий показав УБД й дозвіл на відпустку. Подружжя також назвало мету і маршрут свого походу, хоча, як зазначила Олеся, у прикордонній зоні вони не перебували.

Далі, як пише дівчина, її чоловікові сказали «проїхати» у прикордонне село Ділове, за 36 кілометрів від місця, де вони вийшли з поїзда.

Коли вони приїхали на місце, чоловіка забрали у відділ прикордонної служби, але її з ним не пропустили, оскільки вона «жінка», відправивши «пити каву в магазин». За словами дівчини, їй довелося чекати на вулиці біля місцевого Будинку культури.

Згодом чоловік зателефонував Олесі й розповів, що його «кудись везуть». Дружина військового зв’язалася з ужгородською Військовою службою правопорядку, яка повідомила, що Влад у Хустському ТЦК, за 70 кілометрів від Ділового, куди подружжя привезли з Квасів.

Військового відпустили лише о 17:49. За словами Олесі, назад до Ділового Влада не змогли привезти, а сказали, що доставлять його у селище Солотвино.

Речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова у коментарі hromadske пояснила, що в прикордонній зоні розширилися обмеження на перебування туристів.

Тому, за її словами, прикордонники «ретельно», але «толерантно» перевіряють усіх військовозобов’язаних, які перебувають у прикордонній зоні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Макаров
    Олег Макаров
    секретар Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ігор Кощеєв
    Ігор Кощеєв
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Тетяна Козир
    Тетяна Козир
    суддя Північного апеляційного господарського суду
  • Ольга Лук’янчук
    Ольга Лук’янчук
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду