Хто може вступити до ліцеїв МВС: пояснення

15:07, 4 серпня 2024
МВС відкриває ліцеї безпекового та патріотичного виховання у п'яти містах України.
Хто може вступити до ліцеїв МВС: пояснення
Джерело фото: sobor.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство внутрішніх справ відкриває ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання у Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Вінниці та Кривому Розі. Навчання у цих закладах розпочнеться вже з нового навчального року, повідомляє Мінреінтеграції.

Ліцеї орієнтовані на виховання патріотично налаштованої, вмотивованої та дисциплінованої молоді, яка зможе в майбутньому поповнити лави правоохоронців, рятувальників і військовослужбовців. До навчання запрошуються учні, які закінчили 9 класів і мають базову середню освіту.

До ліцеїв можуть вступити діти військовослужбовців, поліцейських та осіб цивільного захисту, які загинули, зникли безвісти або стали особами з інвалідністю під час виконання службових обов'язків. Також право на вступ мають діти, чиї батьки брали або беруть участь у забезпеченні національної безпеки та оборони, а також діти інших працівників сектору безпеки та оборони, включаючи звільнених зі служби.

Для вступу необхідно скласти тести з історії України, диктант з української мови та пройти фізичну підготовку. Подати заявку на вступ можна за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва