У Києві привид-прибиральниця два роки щомісяця отримувала зарплату у понад 47 тисяч гривень

08:30, 10 серпня 2024
Слідство встановило, що перебуваючи на посаді керівника кладовищ, чоловік нараховував заробітну плату робітникам, які працювали лише «на папері».
У Києві привид-прибиральниця два роки щомісяця отримувала зарплату у понад 47 тисяч гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У столиці правоохоронці повідомили про підозру екскерівнику двох столичних кладовищ. Як пишуть у поліції, слідство встановило, що перебуваючи на посаді керівника кладовищ, чоловік нараховував заробітну плату робітникам, які працювали лише «на папері». Таким чином «працівники», які не перебували на робочому місці отримали з бюджету територіальної громади столиці понад 1,6 млн грн. Відтак, службова недбалість може обернутися посадовцю п’ятьма роками позбавлення волі.

Поліцейські встановили, що чоловік виконував обов’язки керівника Біличанського кладовища ритуальної служби. Паралельно, у цей період, в комунальному підприємстві рахувалась прибиральниця, яка не відвідувала місце роботи, однак, отримувала заробітну плату. Відтак, за 2 роки, на банківський рахунок жінки було безпідставно нараховано майже 1 145 000 гривень.

Надалі чоловік перейшов працювати виконуючим обов’язки керівника до Міського кладовища ритуальної служби, де також рахувалася фіктивна прибиральниця, яка безпідставно отримувала заробітну плату. За рік такої «роботи» їй виплатили понад 500 000 гривень.

Відтак, бюджету було завдано збитків на суму більш ніж 1,6 мільйона гривень.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді