За голову Антимонопольного комітету Кириленка внесли 30 млн застави

16:06, 29 серпня 2024
Павла Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 млн гривень та декларуванні недостовірних даних.
За голову Антимонопольного комітету Кириленка внесли 30 млн застави
Фото: novosti.dn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За голову Антимонопольного комітету України Павла Кириленка внесли 30,28 млн грн застави, які були визначені як запобіжний захід Вищим антикорупційним судом. Про це у ВАКС повідомили виданню «Слово і діло».

 «28 серпня за підозрюваного голову Антимонопольного комітету України внесли 30,28 млн грн застави, визначені як запобіжний захід», – сказала керівниця відділу комунікацій суду Олеся Чемерис.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку у вигляді застави у розмірі понад 30 млн гривень. Його підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 млн гривень та декларуванні недостовірної інформації.

Додамо, 14 серпня НАБУ і САП оголосили підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації керівнику АМКУ Павлу Кириленку. 

За даними слідства, у 2020−2023, обіймаючи посаду керівника ОВА, підозрюваний набув 21 об'єкт нерухомості та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини.

Зазначається, що йдеться про сім квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м, будинок під Києвом площею понад 220 кв. м, два гаражних бокси, шість паркомісць, три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3.

Водночас різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн.

Крім того, за даними НАБУ, підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва