Багато викликів – Денис Шмигаль заявив про складні перемовини з МВФ

14:48, 10 вересня 2024
Фактично, за словами Прем’єра, про підтримку міжнародних партнерів доводиться домовлятися «з нуля».
Багато викликів – Денис Шмигаль заявив про складні перемовини з МВФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

П’ята місія МВФ, яка наразі працює у Києві, веде діалог з українським Урядом про бюджет 2025 року. І цей діалог є складним, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня.

За його словами, це перша місія, яка проходить офлайн за присутністю її керівництва в Києві.

«Важка робота, непроста місія. Складні перемовини з МВФ, багато викликів. Фактично ця місія дивиться вперед у 2025 рік», - сказав Шмигаль.

Прем’єр зауважив, що діалог та дискусія з Міжнародним валютним фондом більшою мірою ведуться навколо бюджету України на наступний рік. І фактично, за словами Шмигаля, про підтримку міжнародних партнерів доводиться домовлятися «з нуля».

«…плани 2024 року в програмі МВФ були іншими, ніж стається в реальності. Тому у 2025 рік сьогодні фактично ми заходимо з нуля. І тому ця місія є такою, скажімо, неординарною, складною», - додав він.

Нагадаємо, Україна готова створити Вищий спеціалізований суд. Це стало відомо за результатами зустрічі з місією МВФ заступниці керівника ОП Ірини Мудрої.

Як раніше передавала «Судово-юридична газета», оптимізація мережі судів є складним і соціально чутливим питанням, зокрема в умовах воєнного стану. Проте її якісне проведення дозволить вирівняти суддівське навантаження по країні. Про це зазначила заступниця керівника Офісу Президента Ірина Мудра.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Белоконна
    Інна Белоконна
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Валерій Саєнко
    Валерій Саєнко
    начальник управління Верховного Суду
  • Володимир Барчук
    Володимир Барчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду