У Львові створять новий агротехнологічний університет шляхом об’єдання двох вишів

17:05, 27 вересня 2024
Львівський національний університет природокористування приєднають до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Ґжицького.
У Львові створять новий агротехнологічний університет шляхом об’єдання двох вишів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Львівський національний університет природокористування приєднають до Львівськрнр національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького. Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«Цим рішенням ми обʼєднуємо ресурси двох закладів і посилюємо спроможність новоствореного альянсу. Очікується, що буде створено конкурентоспроможний агротехнологічний університет на базі двох локацій: Львова і Дублян», – вказав він.

Міністр закликав ректорів «виходити з конкретними пропозиціями» щодо укрупнення університетів та брати участь у створенні «нової, ефективної мережі закладів вищої освіти».

«Будемо відвертими: мережа університетів, яка функціонує сьогодні, – неактуальна. Упродовж останніх десятиліть кількість випускників шкіл суттєво зменшується і продовжує зменшуватися.

Місцями ми буквально фінансуємо стіни закладів і пам’ять про їхні попередні досягнення, а не розвиток якості освіти в них тут і зараз. Успіх змін залежить від відповідальності та ініціативи. Найбільш вдалими, на нашу думку, є зміни, ініційовані самим колективом. Ці рішення потрібно ухвалювати швидко», – наголосив Лісовий.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва