Очільник МЗС Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на жодні територіальні компроміси

20:23, 1 жовтня 2024
Принцип «нічого про Україну без України» залишається незмінним.
Очільник МЗС Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на жодні територіальні компроміси
Фото: rbc.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Україна не піде на жодні територіальні компроміси. Про це повідомляє МЗС.

Він наголосив, що принцип «нічого про Україну без України» залишається незмінним.

«Не територіальні компроміси, а повна відповідальність росії та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включно з Кримом. В іншому випадку це буде відкладена війна. Європа не може собі дозволити мати сірі зони або заморожені конфлікти», - наголосив міністр під час участі у Варшавському безпековому форумі.

Щодо представлення Президентом Володимиром Зеленським Плану перемоги глава МЗС наголосив, що цей план не є заміною Формули миру, а є інструментом, що сприяє її втіленню.

За його словами, Формула миру залишається єдиним безальтернативним шляхом досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України та Європейського континенту.

Андрій Сибіга також нагадав про ілюзорність так званих червоних ліній рф та закликав позбутися страху ескалації. Він зазначив, що після успішної Курської операції Україна остаточно розвіяла російські міфи про «червоні лінії».

Очільник МЗС закликав союзників бути сміливими, як Україна, для досягнення спільної стратегічної мети - всеосяжного, справедливого й довготривалого миру для України та Європейського континенту.

Напередодні у МЗС спростували статтю FT щодо обговорення очільником відомства Сибігою територіальних компромісів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області