Керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко: На Заході росія «пропагує» мир, але готується до продовження війни — так діяли нацисти перед Другою світовою

16:46, 3 жовтня 2024
За словами Коваленка, насправді рф розраховує на продовження війни — нарощує виробництво КАБ, дронів, збільшує воєнний бюджет, а також набирає додатково 180 тисяч людей до армії.
Керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко: На Заході росія «пропагує» мир, але готується до продовження війни — так діяли нацисти перед Другою світовою
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зараз росія витрачає значні ресурси на просування своєї кампанії «мир» на заході. Про це розповів керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко.

Він додав, що дії рф схожі на дії нацистів перед початком Другої світової війни.

Так, росія надсилає своїх лобістів до Європи, а також активно фінансує медіа та окремих експертів й політичних діячів, щоб створити відповідний інформаційний фон на Заході про нібито готовність до «миру», вказав Андрій Коваленко.

«Окрім цього, російські сітки активно поширюють відповідні наративи в країнах Глобального Півдня. Мета інформаційного шуму - створити обставини, за яких підтримка України буде ставитися під сумнів, і віра в готовність путіна домовлятися зростатиме», - додав керівник ЦПД РНБО.

За його словами, насправді країна-агресор розраховує на продовження війни, у зв'язку з чим нарощує виробництво керованих авіаційних бомб (КАБ), дронів, збільшує воєнний бюджет, а також набирає додатково 180 тисяч людей до армії.

«Є ілюзія, яку вони створюють, а є реальні наміри, які ховаються за воєнною промисловістю. Приблизно так само діяли нацисти в 1938-39 роках», - підкреслив Коваленко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва