На Дніпропетровщині судитимуть експрикордонника за дезертирство та колабораціонізм

22:56, 20 жовтня 2024
Колишній прикордонник, з метою переслідування своїх корисних інтересів, підтримав окупаційну владу та почав співпрацю з державою-агресором рф.
На Дніпропетровщині судитимуть експрикордонника за дезертирство та колабораціонізм
Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектору прикордонної служби. Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Правоохоронці встановили, що 29 річний сержант 24 лютого 2022 року самовільно залишив місце служби та покинув район виконання завдання відділу прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області та вибув у невідомому напрямку.

Перебуваючи на тимчасово окупованій території, колишній прикордонник, з метою переслідування своїх корисних інтересів, підтримав окупаційну владу та почав співпрацю з державою-агресором рф та представниками так званої «лнр».

Військовослужбовець добровільно погодився на пропозицію, зайняв посаду  «інспектора» та розпочав «службу» у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, а саме у підрозділі «служби дорожньої автоінспекції народної міліції луганської народної республіки».

Йому інкримінують дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану та добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території ( ч. 4 ст. 408, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду