Рада розглядає законопроект щодо внесення змін до процесуальних кодексів, трансляція

13:00, 15 января 2020
Депутати також розглянуть включення до порядку денного зміни до Конституції щодо децентралізації.
Рада розглядає законопроект щодо внесення змін до процесуальних кодексів, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 15 січня, Верховна Рада України проводить пленарне засідання, на якому розглядатиме низку важливих законопроектів. Про це йдеться на сайті ВР.

Сьогодні нардепи розглянуть наступні законопроекти:

  • 2598 про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади;
  • 2539 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету;
  • 2314 про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо удосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку;
  • 2285-д, 2285-8, 2285-9, 2285-10 про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор;
  • 0901 про повну загальну середню освіту;
  • 2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики;
  • 0930 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб;
  • 2255, 2255-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення національного органу інтелектуальної власності;
  • 2258 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення охорони і захисту прав на торговельні марки і промислові зразки та боротьби з патентним тролінгом;
  • 2259 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо реформи патентного законодавства);
  • 2466 про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про Стройовий статут Збройних Сил України";
  • 1220 про внесення змін до Закону України "Про нотаріат" (щодо усунення законодавчих колізій та прогалин);
  • 2015 про внесення доповнення до статті 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу" (щодо мешканців тимчасово окупованих територій).

Також парламентарі розглянуть законопроект №2126 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування в межах формування ціни на природний газ для потреб населення.


14:23 Головуючий закрив ранкове засідання.


14:20 Після завершення розгляду усіх правок законопроект №2314 головуючий постави на голосування для прийняття у другому читанні і в цілому.

237 голосами законопроект прийнято в цілому.


12:44 Після перерви народні депутати продовжують розглядати правки до законопроекту №2314.


12:00 Головуючий оголосив перерву у засіданні на 30 хвилин. 


11:18 Розглядається проект Закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України щодо удосконалення перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку №2314 у другому читанні.


11:13 Верховна рада України підтримала за основу у першому читанні законопроект №2539. За документ проголосували 278 нардепів.


10:50 Нардепи приступили до розгляду законопроектів. До порядку денного було включено проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету №2539.


10:17 Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Він привітав працівників Управління державної охорони з професійним святом і побажав їм спокійної мирної служби і високої заробітної плати. Наразі депутати виступають з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


 

 Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада попередньо схвалила законопроект щодо скасування адвокатської монополії.

Також ВР  прийняла за основу законопроект про внесення змін до КПК України.

Ще  Рада підтримала зміни до Конституції щодо реформування органів парламенту.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей