Які продукти викликають хибне почуття голоду

09:20, 18 ноября 2018
Кількість часу, який ви витрачаєте на прийом їжі також впливає на те, наскільки ситим ви себе відчуваєте.
Які продукти викликають хибне почуття голоду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Деякі продукти нам хочеться з’їсти, навіть коли вже наїлися досита. Ми їмо їх помітно частіше, та ще й у таких кількостях, що самі потім дивуємося своєму апетиту. Нам стало відомо, яка їжа викликає хибне відчуття голоду, в результаті чого ми переїдаємо, повідомляє «Живи активно».

«Вигляд, запах або смак деякої їжі викликає голод», - пояснює Белінда Ленерз, ендокринолог і дослідник дитячої лікарні Бостона і Гарвардської медичної школи.

Картопляні чіпси, крекери і хліб

Хрусткі багети - простий спосіб змусити відчути себе голодним. Коли ви споживаєте рафіновані вуглеводи, рівень цукру в крові різко підіймається. В результаті чого, організм звільняє велику кількість інсуліну, щоб нормалізувати рівень цукру в крові, а ваш голод відчувається з подвійною силою.

Печиво, тістечка та солодощі

Органічний мед та білий столовий цукор активують ділянки вашого мозку, які відповідають за голод. Ваш мозок говорить вашому тілу, що ви не наїлися, і у вас з’являється шалений апетит. В результаті чого, ви переїдаєте, щоб відчувати себе задоволеним.

Порційний йогурт

Кількість часу, який ви витрачаєте на прийом їжі також впливає на те, наскільки ситим ви себе відчуваєте. Чим довше ви будете жувати їжу, тим менше в організмі буде з’являтися, під час прийому їжі, греліну– так званого «гормону голоду». Розмір порції йогурту небезпечно малий, а продукти з низьким вмістом жиру мають тенденцію містити у своєму складі цукор і інші перероблені вуглеводи, які сприяють появі голоду.

Дієтичні напої і штучно підсолоджені закуски

Підсолоджувачі з нульовою калорійністю не здійснюють ніякого позитивного впливу на вашу вагу або метаболізм. Штучні підсолоджувачі дають сигнал вашому кишечнику очікувати деяку кількість енергії найближчим часом. Коли ці калорії не зявляються, ваш мозок намагається виправити цей дисбаланс, змусивши вас споживати більше їжі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про корисні і смачні перекуси на роботі. Стежити за вагою в робочий час, коли колеги пригощають солоденьким, досить важко. Тому ми показали вам перелік продуктів, що не ляжуть зайвими сантиметрами на вашій талії, але і голодним вас не залишать.

Також незважаючи на корисні властивості вівсянки, лікарі не радять їсти цю кашу кожен день. Як стверджують медики, у звичної вівсянки є протипоказання.

Крім того, ми повідомляли про 5 методів прискорити обмін речовин і схуднути. Важливо регулярно займатися спортом, снідати після пробудження, прийом їжі розбити на 5-6 раз на невеликі порції, природне харчування повинно бути здоровим і піклуватися про те, щоб в житті не було стресових ситуацій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва