Олексій Гончарук анонсував кадрові чистки у Мін’юсті

14:24, 8 октября 2019
Прем’єр-міністр також повідомив про розробку законопроекту про нормативно-правові акти.
Олексій Гончарук анонсував кадрові чистки у Мін’юсті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив про «чистки» у лавах працівників міністерств, зокрема у Мін’юсті. Про це він оголосив 8 жовтня під час заходу з керівниками юридичних служб державних органів, де привітав юристів з професійним святом та анонсував прийдешні зміни.

«Викорінення корупції — це справа, перш за все, юристів. Я хочу, щоб юристи всіх рівнів у нашій країні були зразком нульової толерантності до корупції. Донедавна багато процесів всередині Міністерства контролювалися окремими людьми. Так далі не буде. Ми з колегами в уряді домовилися максимально вичистити таких «товаріщєй» з лав міністерств і, в першу чергу, Міністерства юстиції. Щоб більше не було жодних тіньових схем і кампаній. Прізвища не називатиму, але всі ви знаєте, про кого я говорю», — розповів прем’єр.

«Знання юриспруденції має виховувати прагнення до справедливості. І таке прагнення має вести вперед усіх юристів, а державних службовців — у першу чергу», — наголосив Олексій Гончарук.

Окремо він зазначив, що для роботи юридичних служб у державних органах планується вдосконалити законодавство. Зокрема, він анонсував, що скоро з’явиться закон про нормативно-правові акти.

Прем’єр підкреслив, що юридичну спільноту чекає немало змін, і вони почнуться саме з Кабміну.

«Ми будемо жорстко наполягати на тому, щоб робота уряду принципово змінилася. Нам з вами точно по дорозі», — закінчив Олексій Гончарук.

Раніше «Судово-юридична газета» вже писала про те, що невідомі напали на суддів Херсонської області.

Також ми публікували коментар Ірини Венедіктової про законопроект №1008.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді