Голова МЗС запропонував провести в Україні міжнародний туристичний форум

17:07, 11 сентября 2020
Міністр запропонував провести в Україні міжнародний туристичний форум та запросив Генсека ВТО відвідати Україну.
Голова МЗС запропонував провести в Україні міжнародний туристичний форум
Фото: https://mfa.gov.ua/
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У ході робочого візиту до Іспанії, 10 вересня, очільник МЗС Дмитро Кулеба провів зустріч зі Генеральним секретарем Всесвітньої туристичної організації ООН Зурабом Пололікашвілі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

У ході зустрічі міністр та Генеральний секретар обговорили перспективи взаємодії України з ВТО, залучення механізмів організації до розвитку туристичної галузі України. Окрему увагу було приділено впливу поширення коронавірусної хвороби на майбутнє туризму. Зокрема, пан Кулеба представив український досвід туризму в умовах пандемії, зазначивши, що такі обставини, як закриті кордони, призвели до суттєвого зростання інтересу до внутрішнього туризму. З такою тезою погодився і пан Пололікашвілі, підкресливши, що така тенденція спостерігалася не лише в Україні і що ВТО вбачає у такому тренді нові можливості для розвитку туризму – зокрема, сільського туризму.

Як підсумок, Дмитро Кулеба запропонував провести в Україні міжнародний туристичний форум ВТО на тему внутрішнього та зеленого туризму, а також запросив Генерального секретаря організації відвідати Україну з візитом.

«Не маю сумніву, що Україна стане новою територією на мапі світового туризму, яку іноземці з насолодою відкриють для себе, як дещо нове. Розвиток внутрішнього туризму є пріоритетом президента Володимира Зеленського і уряду України. Я хочу, щоб ми з’єднали зусилля з ВТО задля досягнення цієї мети», — зауважив міністр.

Раніше у ході цього ж візиту Дмитро Кулеба був запрошений на аудієнцію до короля Іспанії Феліпе VI. Міністр подякував монарху за непохитну підтримку Іспанією суверенітету та територіальної цілісності України. У ході розмови було відзначено особливу роль української громади, яка проживає в Іспанії, у зміцненні дружніх відносин між Україною та Іспанією. У цьому контексті варто згадати, що буквально на початку серпня площу у Мадриді, на якій знаходиться посольство України, було перейменовано на честь Лесі Українки. Також під час зустрічі сторони обговорили перспективи більш глибокої співпраці у сфері торгівлі та інвестицій, культури та освіти між двома країнами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що МЗС працює над законом про подвійне громадянством.

Також ми повідомляли, що МЗС почало роботу над першою стратегією публічної дипломатії України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва