Нещодавно призначених керівників органів-замінників ДАБІ відсторонив Кабмін

19:06, 22 октября 2020
Кабмін відсторонив начальників нових містобудівних відомств, що мали замінити скандальне ДАБІ.
Нещодавно призначених керівників органів-замінників ДАБІ відсторонив Кабмін
kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 жовтня відбулось позачергове засідання Уряду, на якому було ухвалено низку кадрових рішень.

На ньому Уряд «зніс» з посад начальників свіжостворених містобудівних відомств.

Так, були ухвалені кадрові рішення у структурі органів галузі містобудування: прийнято рішення про відсторонення Юрія Васильченка з посади Голови Державної інспекції містобудування та Олексія Башкірова з посади Голови Державної сервісної служби містобудування України.

Також Уряд  визнав таким, що втратило чинність, розпорядження про тимчасове виконання обов'язків Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Богданом Федоренком.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що наразі відбувається навколо ліквідації ДАБІ

Також ми писали, що Служба безпеки викрила посадовців Державної архітектурно-будівельної інспекції на масштабній незаконній видачі будівельним компаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об’єктів в експлуатацію. 

Нагадаємо, що 13 березня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв дві постанови: № 218 «Про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ)» та № 219 «Про оптимізацію органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Згідно з постановою № 218, ДАБІ ліквідовано та створено новий центральний орган виконавчої влади - Державну сервісну службу містобудування України (Держсервісбуд).

Основними завданнями новоствореної структури є надання, відмова у видачі або анулювання документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

Іншою постановою № 219 створені ще два центральних органи виконавчої влади: Державна інспекція містобудування України (ДІМ) та Державне агентство з технічного регулювання в містобудуванні України. Один буде проводити нагляд і контроль в будівництві, а другий - визначатиме державні будівельні норми, єврокоди тощо.

Таким чином створюються три нові органи. Ідея полягає в тому, щоб між ними розділити функції ДАБІ і що це має покласти край корупції в галузі.

Втім, тепер невідомо, хто буде керувати цими органами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде