Голова НАЗК, закривши Реєстр декларацій, діяв всупереч рішенню КСУ

17:53, 30 октября 2020
Закриття Реєстру декларацій головою НАЗК відбулося в протиріччя рішенню КСУ, - Ігор Сліденко.
Голова НАЗК, закривши Реєстр декларацій, діяв всупереч рішенню КСУ
nazk.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя КСУ-доповідач по справі щодо електронного декларування Ігор Сліденко підкреслив, що голова НАЗК Олександр Новіков протиправно закрив публічний доступ до Реєстру декларацій, і це було самоправством з боку голови НАЗК.

Нагадаємо, раніше подібну думку у суперечці з головою НАЗК висловив міністр юстиції Денис Малюська. Реєстр не працював одну добу, точніше, не працював доступ до реєстру.

«Дана ситуація штучно інспірована. Ніякої загрози антикорупційній системі чи функціонуванню окремих органів не існує. Ті зміни, які вніс КСУ, це три дні законодавчої роботи по внесенню змін до законодавства.

Те, що пан Новіков робив з Реєстром, коли він закривав його, це видумки пана Новікова, щоб інспірувати ситуацію. З рішення КСУ це не випливає. Якщо пан Новіков не розумів, що робити – він мав звернутися до Конституційного Суду, і КСУ дав би роз’яснення. КСУ міг би зібратися хоч вночі і написати пану Новікову, що реєстр закривати не потрібно.

І перевіряти інших публічних осіб, зокрема, депутатів місцевих рад, теж можна.

А пан Новіков вирішив ситуацію загострити і показати так, ніби КСУ хоче скасувати весь державний лад», - зазначив Ігор Сліденко.

Нагадаємо, що голова НАЗК заявив, що «КСУ фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів, оскільки призначення кандидатів обраних на посади, зокрема голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок» та написав листа голові Ради суддів України Богдану Монічу, що процедура призначення суддів буде заблокована.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир