Злочинна змова: слідчі ДБР піймали прокурора і адвоката на великому хабарі

13:33, 5 февраля 2019
Прокурор за посередництвом адвоката вимагав і отримав 3,5 тисячі доларів від обвинуваченого.
Злочинна змова: слідчі ДБР піймали прокурора і адвоката на великому хабарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі центрального апарату ДБР за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та процесуального керівництва Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України викрили прокурора Сумської місцевої прокуратури після отримання неправомірної вигоди у розмірі 3500 доларів США.

За попередньою інформацією, прокурор Сумської місцевої прокуратури за посередництвом з адвокатом уклав угоду з обвинуваченим про визнання винуватості з узгодженням покарання, не пов’язаним із позбавленням волі. За це він вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 3500 доларів США.

Прокурор та адвокат затримані під час отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 1000 доларів США в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, предмет злочину вилучено.

Наразі вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб).

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини за скоєне кримінальне правопорушення особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали начальника сектора виправного закладу в Полтавській області, який вимагав 6 000 доларів США у засудженого за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

Також ми повідомляли, що слідчі ТУ ДБР у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Держприкордонслужби та його спільника — колишнього військовослужбовця ДПСУ за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Ще раніше ДБР за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримали виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в Одесі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва