Депутати подали позов до Парубія через курс України до ЄС та НАТО

11:48, 7 марта 2019
Надійшли позови до Окружного адмінсуду щодо внесення змін до Конституції України про курс держави на членство ЄС та НАТО.
Депутати подали позов до Парубія через курс України до ЄС та НАТО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшли позови від Вадима Новинського, Дмитра Шенцева до голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо голосування за стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО.

Позивачі просять суд визнати протиправними дії голови  Верховної Ради України Андрія Парубія під час розгляду та прийняття в цілому проекту Закону про внесення змін до Конституції України про стратегічний  курс держави на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО щодо організації особистого голосування народних депутатів з порушеннями Основного Закону та ЗУ «Про Регламент Верховної Ради України».

Також позивачі просять суд визнати протиправною бездіяльність спікера парламенту під час даного голосування щодо незабезпечення роботи Верховної Ради України, як колегіального представницького органу, повноваження якого здійснюються спільною діяльність народних депутатів України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що КСУ схвалив курс України в ЄС і НАТО, але заборонив оренду іноземцями військових баз.

Крім цього, відомо, що Президент України Петро Порошенко вимагає, щоб Верховна Рада затвердила поправки до Конституції, що фіксують курс держави на вступ до ЄС і членство в НАТО.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва