ВРП розглянула повідомлення суддів апеляційного суду щодо втручання в їхню діяльність

16:29, 19 апреля 2019
Вища рада правосуддя розглянула повідомлення суддів з Києва.
ВРП розглянула повідомлення суддів апеляційного суду щодо втручання в їхню діяльність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 квітня 2019 року розглянула повідомлення суддів апеляційного суду Києва Максима Івановича Оніщука, Вікторії Андріївни Шебуєвої про втручання в їхню діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

Доповідач  член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що судді апеляційного суду Києва Оніщук М. І. та Шебуєва В. А. повідомили, що в їх провадженні перебуває справа за позовом до Міністерства охорони здоров’я України про спростування недостовірної інформації. Під час розгляду вказаної справи суддям на мобільні телефони почали надходити від невідомих осіб повідомлення, які містили інформацію про зарахування коштів на банківські рахунки суддів та наполегливі прохання вчинити певні дії під час розгляду справи.

Перевіркою, проведеною членом Вищої ради правосуддя, встановлено, що слідчим відділом Солом’янського управління поліції головного управління Національної поліції у Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 4 листопада 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України, за фактом втручання в діяльність суддів апеляційного суду Києва.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 липня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 376 КК України, за фактом втручання в діяльність суддів апеляційного суду Києва.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернеться до ГПУ щодо нападу на суддю господарського суду Одеської області.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва