Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 4 июля 2019
На порядку денному — низка важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 4 липня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

На порядку денному:

- Розгляд матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

Ізовітової-Вакім Олени Василівни — Харківського окружного адміністративного суду;

- Розгляд матеріалів про переведення суддів:

Шевчук Світлани Ростиславівни — до Господарського суду міста Києва.

Борисенко Ірини Вікторівни - до Київського окружного адміністративного суду.

- Розгляд матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами:

у зв’язку з поданням заяви у відставку Андрюшиної Лілії Анатоліївни — судді Заводського районного суду міста Запоріжжя.

- Розгляд питання про звільнення Шумила Олександра Миколайовича з посади судді Горностаївського районного суду Херсонської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 січня 2019 року №26/3дп/15-19.

- Розгляд скарги судді Старобільського районного суду Луганської області Озерова Віталія Олександровича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 січня 2019 року №72/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака Андрія Васильовича на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 15 квітня 2019 року №1147/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська Зосименко Світлани Георгіївни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 березня  2019 року № 967/3дп/15-19 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.  

- Розгляд скарги судді господарського суду Дніпропетровської області Мартинюка Сергія Віталійовича на рішення Третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 вересня 2018 року №2990/3дп/15-18 про відмову у притягненні його до дисциплінарної відповідальності та припинення дисциплінарного провадження з клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.

- Розгляд клопотання Національного антикорупційного бюро України про поновлення строку для оскарження рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 10 квітня 2019 року №1108/3дп/15-19 про відмову у притягненні судді Подільського районного суду міста Києва Войтенко Тетяни Віталіївни до дисциплінарної відповідальності та припинення дисциплінарного провадження.

- Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Писанця Віталія Анатолійовича на рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 лютого 2019 року №537/1дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.  

- Розгляд скарги керівника Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України Уварова В.Г. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 10 квітня 2019 року №118дп-19 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора Іванківо-Чорнобильського відділу Броварської місцевої прокуратури Київської області Пашинської Світлани Йосипівни.     

 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що відбулося засідання робочої групи ВРП щодо заміщення вакантних посад суддів діючих місцевих загальних судів.

Крім того, кандидати в судді, зараховані до резерву, просять ВККС прискорити конкурс та провести його на посади в судах усіх спеціалізацій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська