Вищий антикорсуд розглянув справу щодо зловживання на митниці

15:21, 3 июня 2020
Одеський бізнесмен організував схему, до якої були залучені чиновники ДФС і митниці, по розмитненню імпортованих товарів.
Вищий антикорсуд розглянув справу щодо зловживання на митниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ВАКС поклав обов’язки, передбачені частиною п'ятою статті 194 КПК України, на одеського бізнесмена, якого підозрюють у організації розмитнення імпортованих товарів за заниженими цінами.  Про це повідомляє прес-служба суду.

2 червня суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурорів САП та поклав на підозрюваного обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Одеси та Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування про обставини провадження з будь-ким, крім детективів, прокурорів та своїх адвокатів, а також здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за кордон.

Строк дії обов’язків - до 2 серпня включно.

Повний текст ухвали буде оголошений 5 червня о 15:20.

За версією слідства, одеський бізнесмен організував схему, до якої були залучені чиновники ДФС і митниці, по розмитненню імпортованих товарів. Його дії кваліфіковано за частиною першою статті 255, частиною третьою статті 212, частиною другою статті 364, частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета»  повідомляла, що Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання прокурора САП щодо продовження обов’язків, покладених на екс-президента державної будкорпорації Максима Микитася.  

Також ми розповідали, що ВАКС направив до КДК вісім скарг на неналежну поведінку адвокатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва