Вища рада правосуддя погодила перерозподіл бюджетних видатків між судами

17:36, 21 октября 2021
Потреба в перерозподілі видатків державного бюджету виникла у зв’язку з кадровими та іншими змінами в судах, які відбулися впродовж 2021 року.
Вища рада правосуддя погодила перерозподіл бюджетних видатків між судами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З метою забезпечення виплати суддівської винагороди для суддів, які фактично працюють, у порядку й розмірах, визначених Законом України «Про судоустрій і статус суддів», Вища рада правосуддя 21 жовтня вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за КЕКВ 2113 «Суддівська винагорода» в розрізі судів згідно з пропозицією Державної судової адміністрації України. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

«Потреба в перерозподілі видатків державного бюджету виникла у зв’язку з кадровими та іншими змінами в судах, які відбулися впродовж 2021 року.

Зокрема, це пов’язано зі звільненням, відрядженням суддів до інших судів для здійснення правосуддя, зміною складових суддівської винагороди, наданням суддям відпустки для догляду за дитиною тощо.

За оновленою інформацією судів та територіальних управлінь ДСА України щодо розрахунків річного фонду суддівських винагород на 2021 рік, додаткова потреба у видатках на суддівську винагороду становить 47 659,7 тис. гривень.

Збільшення відповідних бюджетних асигнувань пропонується здійснити за рахунок коштів, акумульованих за напрямом використання «Фонд суддівських винагород для новопризначених суддів та суддів, що звільняються», де, за інформацією ДСА України, наявні нерозподілені бюджетні асигнування.

Рішення про перерозподіл бюджетних видатків між судами, крім Верховного Суду, приймається за погодженням із Вищою радою правосуддя», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що чекає судову владу восени 2021 року.

Крім того, ВРП погодила перерозподіл видатків між судами для виплати зарплати працівникам апаратів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України