Справа прокурорів-хабарників: з’явилися нові подробиці

15:17, 25 января 2019
Особи були затримані у березні 2017 року за підозрою в одержанні 10 тис. доларів.
Справа прокурорів-хабарників: з’явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Іллічівському райсуді м.Маріуполя за участі прокурорів САП відбувся судовий розгляд кримінального провадження стосовно начальника відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Донецької області, колишнього начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції вказаної прокуратури та адвоката, передає прес-служба САП.

Під час судових засідань 24 та 25 січня 2019 року судом завершено долучення всіх письмових доказів сторони обвинувачення, які складаються з 13 томів.

Крім того, суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката обвинуваченого про скасування арешту з автомобіля Touareg, яким, незважаючи на заборону використання, до серпня 2018 року користувався один із начальників відділу прокуратури.

Наступне судове засідання у вказаному кримінальному провадженні відбудеться о 14:30 год. 21 лютого 2019 року.

Зазначається, вказані особи були затримані у березні 2017 року за підозрою в одержанні 10 тис. доларів США неправомірної вигоди за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна.

Начальнику відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Донецької області повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.368 КК України, його пособникам — за ч.5 ст.27 ч.3 ст.368 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу управління Служби безпеки України в Одеській області, за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримано виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в м. Одеса.

Крім того, у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого. 

Також нам стало відомо, що начальника одного з відділів «Запорізький державний авіаційний ремонтний завод «МіГремонт» ДК «Укроборонпром» затримали на хабарі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва